Az átélt történetek formálják jelenünket és múltunkat is, hiszen minden felidézéssel változnak kissé az emlékeink.

matraiszilvi

matraiszilvi

A szétfolyó idő

Érzed úgy néha (vagy gyakran...), hogy szétfolyik az idő, egyre nehezebb megtalálni az új célokat, motiválni magadat, -vagy másokat- optimistán tervezni- egyáltalán, tervezni?!

2021. február 19. - Mátrai Szilvia

the-melting-watch.jpg

 A szétfolyó idő

Érzed úgy néha (vagy gyakran...), hogy szétfolyik az idő, egyre nehezebb megtalálni az új célokat, motiválni magadat, -vagy másokat- optimistán tervezni- egyáltalán, tervezni?! Ki tud most tervezni, újratervezni, változtatni? Pedig épp most életbevágó lehet...

Talán ki tudtál újdonságokat próbálni, más dolgokat átalakítottál vagy többet csináltál a COVID óta. Az érzésed mégis az, hogy egyre nehezebb motiválni magadat és másokat is, a monotónia, a bizonytalanság felemészti a lendületet? Az izoláció, a home office, a munkahelyi és baráti társaságaink, személyes találkozásaink hiánya pedig rengeteg energiától foszt meg minket... Tudod, hogy pozitívan érdemes gondolkodni az előrehaladáshoz, az érzéseid mégis mások. Megállsz néha megvizsgálni, mit is érzel tulajdonképpen?

Számtalan oka lehet annak, hogy miért érzékeled a koronavírus miatt megváltozott életedben másképp az idő múlását. Talán az egész nap otthon lévő családtagjaid szüntelenül jönnek, hogy csak ezt légyszi, meg azt légyszi és ezzel kitöltődik a nap nagy része. Vagy a social mediából szűrő nélkül árad rád a millió inger, és csak megnézed egyből, ha már úgyis otthon vagy. Vagy a munkahelyedről keresnek meg újabb és újabb soron kívüli feladattal, mert most úgyis több időd van, ha nem kell bejárni. Vagy ha nincs munkád, akkor meg nagyon csábító a sok apró, egyből készre csinálható gyors feladat és a hosszabb lélegzetvételű, igazán fontos dolgokkal meg nem haladsz.

Talán az eddigi jól körülhatárolt keretek, struktúrák feloldódtak, nem válik külön egyértelműen a munkahelyi és otthoni idő, a munkaidő és szabadidő, az egyes munkahelyi vagy szabadidős tevékenységek megszokott helyszíne eltűnt, a lakásod vált mindennek a színtere.

Talán az izoláció, a monotonitás lemerít, belassít, kedvetlenné tesz és eltűntek a feltöltődést hozó tevékenységek, a hobbi, sport, színház, mozi, kirándulás, wellness. Talán nem töltődsz és hagyod magad lemerülni, kedvetlenül, motiválatlanul szétfolyni a múló időben.

Egy támogató közösség segíteni tud, hogy megtaláld saját válaszaidat ezekre a kérdésekre:

  • Mire akarsz odafigyelni és mire nem; mivel akarsz időt tölteni és mivel nem?
  • Milyen szerepeidben kell helyt állnod, és az egyes szerepeidben mik a legfontosabb értékeid és céljaid?
  • Hogyan tudsz nemet mondani arra, amit nem, vagy máskor szeretnél és hogyan kapcsolódik ehhez az önértékelésed, önbecsülésed, önbizalmad?
  • Hol vannak a határaid és hogy tudod ezeket megvédeni, érzelmileg intelligens kommunikációval?
  • Hogyan ácsolj kereteket, alakíts ki struktúrát az eltűnt keretek és struktúrák helyett?
  • Hogyan ne hagyd magad motivációs zombivá válni, alacsony energiaszintre süllyedve vegetálni és arra várni, mikor lesz már vége?

Ha szeretnél velünk tartani és részévé válni támogató közösségünknek, kövesd a Mátrai Szilvia coach, tréner oldalt a Facebookon, ahol hamarosan jövünk a részletekkel Rácz Zsuzsa írónővel és meghívott vendégeinkkel.

A Szupererő legyen veled a szétfolyó időben!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://matraiszilvi.blog.hu/api/trackback/id/tr7316433006

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása