Az átélt történetek formálják jelenünket és múltunkat is, hiszen minden felidézéssel változnak kissé az emlékeink.

matraiszilvi

matraiszilvi

No de kérem, mindig is így szoktuk!

2021. március 26. - Mátrai Szilvia

patch-3365703_1920.jpg 

T. István indulás előtt még egyszer a tükörbe néz. Szakálla gondosan nyírva, szemüveglencséje maszatmentes, öltözéke makulátlan. Mielőtt kilépne a bejárati ajtón, már felveszi a maszkot és gumikesztyűt. Nagyon vigyáz önmagára is, de egy kicsit mindig fontosabb számára, hogy másokra vigyázzon.

Fél órával nyitás előtt érkezik munkahelyére, ahogy a vezetőség elvárja. Marika, a takarítónő a reggeli köröket futja, mindent fertőtlenít. István távolságtartó Marikával. Az az igazság, hogy ebből a szempontból örül a vírusnak, mindig is kellemetlen volt számára közel menni az emberekhez.

Pontban kilenckor beáll a telefontartozékokat árusító üzlet pultja mögé, amely elé plexit rögzítettek, hogy védjék a vevőket. Néhány perc múlva érkezik is az első vevő. István széles mosollyal köszönti az ifjú hölgyet érdeklődve, hogy miben segíthet.

- Üvegfóliát szeretnék a mobilomra. – mondja a maszkos hölgy.

- Elvitelre vagy felrakjam önnek?

- Tegye rá, kérem.

István akkurátusan benyomkodja szemüvege alá a maszkját, nehogy lecsússzon közben, és gumikesztyűt is cserél, majd szolgálatkészen munkához lát. Szereti csinálni, minden idegsejtjével összpontosít. Alaposan körbe fújkálja a telefont fertőtlenítővel, többször letörölgeti, még az üvegfólia csomagolását is fertőtleníti. Majd kibontja és egyik kezében a fóliát tartva, másikban a telefont, alkarjával gyors mozdulattal feltolja a maszkját és mély levegőt véve hosszan ráfúj a kijelzőre.

- No de uram, mit csinál? -  kérdi a hölgy felháborodva.

- Mindig is így szoktuk, hogyan tudnám másképp leszedni a legapróbb porszemeket?

A bejegyzés trackback címe:

https://matraiszilvi.blog.hu/api/trackback/id/tr6516480284

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása